ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Πρόληψη διαταραχών μνήμης: έξι βήματα για καλύτερη αντίληψη

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο κίνδυνος χρόνιων ασθενειών υπολογίζεται ότι επηρεάζεται κατά 70-90% από τον τρόπο ζωής. Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για την πρόληψη της ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών είναι η πρόληψή τους (Dr. Andreas Monsch)

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο κίνδυνος χρόνιων ασθενειών υπολογίζεται ότι επηρεάζεται κατά 70-90% από τον τρόπο ζωής. Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για την πρόληψη της ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών είναι η πρόληψή τους (Dr Andreas Monsch).
Συνιστούμε να αναγνωρίζετε τους παράγοντες που συμβάλλουν στην απώλεια της γνωστικής λειτουργίας στην καθημερινότητά σας και να αντιμετωπίζετε καθέναν από αυτούς τους παράγοντες σε μια ιδεογραφική (προσανατολισμένη στον ασθενή) και καινοτόμο διαδικασία που ονομάζεται Cognoscopy. σύστημα συμβόλων που αντιπροσωπεύει ιδέες.
Η cognoscopy είναι ένα πρωτότυπο εργαλείο για την ανίχνευση της διαδικασίας καταστροφής των συνάψεων στον εγκέφαλο. Η διαδικασία περιλαμβάνει αιτιώδη έρευνα, πρόληψη και θεραπεία σύνθετων χρόνιων ασθενειών σε στενή θεραπευτική συνεργασία ασθενούς και γιατρού.

Η cognoscopy είναι μια ολοκληρωμένη, επιστημονικά βασισμένη θεραπευτική προσέγγιση που αντιμετωπίζει ασθένειες και προάγει την ευημερία. Έτσι η ιατρική αξιολόγηση βασίζεται στις μοναδικές βιοχημικές πτυχές aspects κάθε ασθενούς, στις οποίες προσαρμόζονται τα μέτρα για την αποκατάσταση της φυσιολογικής, ψυχολογικής και δομικής ισορροπίας.
Με την παραπάνω προσέγγιση δημιουργείται μια εικόνα που δείχνει τι προκάλεσε τα προβλήματά σας και από πού προέρχονται, τι επηρέασε την ανάπτυξή τους και ποια σημεία υπάρχουν ώστε με κατάλληλη παρέμβαση να αντιστραφεί η πορεία της νόσου.

Δεν θέλουμε απλώς να στοχεύσουμε στα συμπτώματα της απώλειας της γνωστικής λειτουργίας, αλλά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη βασική αιτία μιας ασθένειας σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτό γίνεται με την εξισορρόπηση μιας ανισορροπίας πριν καταστεί αδύνατο να διορθωθεί.

Στόχος μας είναι, να ανακαλύψουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα πού βρίσκετε η υγεία σας. Κατά προτίμηση αυτό θα ήταν καλό στην προσυμπτωματική ή στη φάση της υποκειμενικής γνωστικής επιδείνωσης.

Αυτό περιλαμβάνει συνήθως μια λεπτομερή εξέταση της τρέχουσας υγείας, του ιατρικού και οικογενειακού ιστορικού καθώς επίσης της διατροφής του τρόπου ζωής και των γενετικών παραγόντων.

Όσο νωρίτερα εντοπίζονται τα αίτια της απώλειας των συνάψεων, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να εμποδίσετε μια χρόνια απώλεια των πνευματικών-νοητικών σας ικανοτήτων.

Πως λειτουργεί αυτό!

Η θεραπεία καταφεύγει σε ένα ευρύ φάσμα μέτρων. Στόχος των οποίων είναι να μετατοπίσουν την ισορροπία του εγκεφάλου από την καταστροφή των συνάψεων στη διατήρησή τους. Στα μέτρα περιλαμβάνονται η αλλαγή στη διατροφή, περισσότερη άσκηση, συμπληρώματα διατροφής που προάγουν το σχηματισμό συνάψεων, βελτιστοποίηση της ορμονικής ισορροπίας και των συνηθειών ύπνου και μείωση του στρες. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι όλες προσαρμοσμένες για να αντιμετωπίσουν τα αίτια, υπαιτιότητες και τους μεσολαβητές που προκαλούν τις νόσους ή τις δυσλειτουργίες του καθενός ασθενή ξεχωριστά.

Ο παράγοντας κλειδί για την ανάρρωση είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ του περιβάλλοντος και της φυσιολογίας του ασθενούς. Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;

 Εάν εσείς ή οι συγγενείς σας ενδιαφέρεστε να αποτρέψετε τις γνωστικές διαταραχές επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε πάντα  στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε. Εάν ( εσείς ή οι συγγενείς σας) ενδιαφέρεστε για την πρόληψη γνωστικών διαταραχών είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε τις πολύτιμες υπηρεσίες μας