Μεταβολιμική/ Βιοχημική  μεταβολική ανάλυση

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Μεταβολιμική | Βιοχημική μεταβολική ανάλυση

Για εμάς βρίσκεστε στο επίκεντρο σαν “ολότητα”. Εστιάζουμε σε εσάς ως οντότητα, από ψυχή, εγκέφαλο και σώμα.

Όσον αφορά το σώμα σας ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση. Για να αξιολογήσουμε τη σωματική σας υγεία, εστιάζουμε στο σώμα σας ως ολότητα,και όχι μόνο λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους μέρη του. Με τη βοήθεια βιοχημικών αναλύσεων, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο προφίλ του σώματός σας και του τρόπου με τον οποίο είναι εξοπλισμένο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το προσωπικό σας προφίλ μας επιτρέπει ;έτσι να αναγνωρίσουμε τις ατομικές ανάγκες του σώματός σας.

Οι βιοχημικές αναλύσεις του μεταβολισμού πραγματοποιούνται με την εφαρμογή της μεταβολομικής.
Η Μεταβολομική είναι ένα ερευνητικό πεδίο από το οποίο έχουν προκύψει οι πιο σύγχρονες διαγνωστικές μέθοδοι και θεραπείες της εξατομικευμένης ιατρικής. Αυτό σημαίνει ότι, με τη βοήθεια μεταβολομικών αναλύσεων, μπορούν να αναπτυχθούν θεραπευτικές προσεγγίσεις που είναι εξατομικευμένες για εσάς, την κατάστασή σας και τις ανάγκες υγείας σας.
Με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων βιοχημικών αναλύσεων του μεταβολισμού σας και τη μέτρηση των νευροδιαβιβαστών (μεταβολιτών), μπορούμε να σας υποστηρίξουμε:

επεμβαίνοντας προληπτικά για να καθυστερήσετε την εμφάνιση της νόσου και να παρατείνετε την υγιή διάρκεια ζωής καθώς επίσης και

να διαγνώσουμε και να ρυθμίσουμε έγκαιρα τη μοριακή υπογραφή των βιοχημικών δεικτών υπαρχουσών ασθενειών – ακόμη πριν καν εμφανιστούν κλινικές εικόνες.

Τι είναι η μεταβολομική;

Η μεταβολομική είναι ένας ερευνητικός τομέας της βιοχημείας που αναλύει τα προϊόντα των χημικών αντιδράσεων στο ανθρώπινο σώμα. Αυτές οι αναλύσεις οι μεταβολομικές αναλύσεις όπως ονομάζονται, προσφέρουν μοναδικές γνώσεις για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος στο σύνολό του και όχι μόνο για μεμονωμένα όργανα.
Με αυτή την έννοια, οι μεταβολομικές αναλύσεις μπορούν να αποκαλύψουν εάν το σώμα σας στερείται ζωτικών θρεπτικών συστατικών. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζουμε χρόνιες ασθένειες σε πρώιμο στάδιο, ακόμη και πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.
Βασιζόμενοι σε αυτήν την ολιστική βιοχημική εικόνα του σώματός σας, σχεδιάζουμε εξατομικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις για εσάς:

Αρχικά, εξετάζουμε τη βιοχημική σας κατάσταση για αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές. Με βάση αυτό, συνεργαζόμαστε μαζί σας για να καθορίσουμε φυσικά, διατροφικά μέτρα που θα βοηθήσουν το σώμα σας να ανακτήσει τη βιοχημική του ισορροπία. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπετε στο σώμα σας να επιδιορθώσει οποιαδήποτε βλάβη έχει υποστεί καθώς επίσης και να αναγεννηθεί αποτελεσματικά.

Τομείς εφαρμογής είναι

 ΔΕΠΥ
 Διαταραχές προσοχής/ομιλίας
 Αυτισμός
 Κατάθλιψη / άγχος/ φόβοι
 αυπνία
 Παχυσαρκία/ Διαβήτης
 Αυτοάνοσα νοσήματα

Παράδειγμα από την πράξη

Σε περίπτωση διαταραχής ελλειμματικής προσοχής, αγχώδους διαταραχής, καταθλιπτικής διαταραχής, χρόνιας κόπωσης ή στρες, για να εντοπίσουμε τις δυσλειτουργίες, εξετάζουμε τα επίπεδα σεροτονίνης, ντοπαμίνης, αδρεναλίνης και κορτιζόλης. Σαν σύνολο συμπτωμάτων μιας ασθένειας (Krankheitsbild) αντιλαμβανόμαστε ένα οργανικό πολυπαραγοντικό σύστημα. Οι επιμέρους παράγοντες αυτού του συστήματος αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Σχετικοί παράγοντες είναι, για παράδειγμα, η κατάσταση- τα επίπεδα ενέργειας, οι νευροδιαβιβαστές και οι ορμόνες, η τοξικότητα, η φλεγμονή, τα ψυχολογικά προβλήματα και το μικροβίωμα (βακτηριακή χλωρίδα του σώματός μας).
Μέσα από τη γνώση των επιμέρους παραγόντων της κλινικής σας εικόνας, σας δίνουμε τη δυνατότητα να έχετε μια φυσική θεραπεία προσανατολισμένη στους πόρους, αν είναι δυνατόν χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε:
Η θεραπεία όσο αφορά στην εφαρμογή της μεταβολομικής πραγματοποιείται σε συνεργασία με: Dr. Dimitris Tsoukalas

Ο Dr. Τσουκαλάς Δημήτριος είναι πρόεδρος του ευρωπαϊκού ινστιτούτου για την nutritional medicine και ειδικός στη μεταβολομική.

Η συμβουλευτική μας για το μεταβολισμό περιλαμβάνει:

  •  Αρχική διαβούλευση (Anamnese) συμβουλευτική σε συνεργασία με τον Δρ. Τσουκαλά και την ομάδα του που ειδικεύεται στην διατροφική ιατρική
     Ανάλυση των δειγμάτων αίματος και ούρων σας
     Αξιολόγηση της ανάλυσης σε σχέση με τους μεταβολίτες σας
     Δεύτερη διαβούλευση συμβουλευτική (διάγνωση, συζήτηση θεραπείας) σε συνεργασία με τον Δρ. Τσουκαλά και την ομάδα του που ειδικεύεται στην διατροφική ιατρική
     Εξατομικευμένα σχέδια διατροφής και συμπληρωμάτων βασισμένα σε φυσικά ενεργά συστατικά, χωρίς την χρήση φαρμάκων
     Περαιτέρω υποστήριξη και καθοδήγηση από τους διατροφολόγους της ομάδας μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια μη δεσμευτική ενημερωτική συνάντηση.