ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η βάση κάθε αποτελεσματικής βοήθειας είναι ο εντοπισμός του υποκείμενου προβλήματος. Μια καλή διάγνωση είναι εξίσου σημαντική με την ατομική υποστήριξη που ακολουθεί.

Είστε μοναδικοί. Όπως μοναδική είναι και η επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγισή μας : Συγκεντρώνουμε για εσάς μια σειρά από σύγχρονα τεστ ειδικά προσαρμοσμένα στην ατομική –προσωπική σας ερώτηση στο πρόβλημά σας. Αυτό μας επιτρέπει να επαναλαμβάνουμε κάποια μεμονωμένα τεστ δοκιμές ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να μπορούμε να προσδιορίσουμε άμεσα την πρόοδο στους διάφορους διαφορετικούς τομείς.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπευτική μας προσέγγιση βασίζεται στην τελευταία λέξη της έρευνας σε τρία πεδία τομείς:

Ψυχοθεραπεία, εφαρμοσμένη νευροεπιστήμη και εξατομικευμένη ιατρική

Εργαζόμαστε στις διεπαφές μεταξύ «εγκεφάλου, καρδιάς και σώματος».
Με αυτόν τον τρόπο, συνδέουμε τα παραπάνω επιστημονικά πεδία έρευνας και σας υποστηρίζουμε με έναν τρόπο μοναδικό “unique.

ΕΡΕΥΝΑ

Το 2009, φιλοξενήσαμε το πρώτο μας συμπόσιο με τίτλο «Νευροανάδραση: Εισαγωγή, Έρευνα, Προοπτικές».
Εκτός από μια γενική εισαγωγή και αναφορά στο ιστορικό υπόβαθρο, το επίκεντρο αυτής της εκδήλωσης ήταν η θεραπεία της
ΔΕΠΥ, της επιληψίας και των εμβοών με τη χρήση νευροανάδρασης,
Άλλα βασικά θέματα ήταν η εκπαίδευση ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο και ο ύπνος ως πεδίο έρευνας.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγχος, κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα εθισμού, ψυχοσωματικές διαταραχές, λειτουργική διαταραχή, διαταραχή προσωπικότητας, προβλήματα σχέσεων (συντρόφου), οικογενειακά και σχολικά προβλήματα, ΔΕΠΥ, διαταραχές προσοχής και μνήμης, δυσλεξία και δυσαριθμησία, εγκεφαλικές κακώσεις

Προσπαθούμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού το συντομότερο δυνατό για μια αρχική συνάντηση.

Παράδειγμα από την πραγματικότητα: ΔΕΠΥ

Γονείς των οποίων ο γιος έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ μας συμβουλεύονται.

Τα αισθήματα ανεπάρκειας του παιδιού αντιμετωπίζονται από τον προσωπικό του εκπαιδευμένο ψυχοθεραπευτή σε μια ψυχοθεραπευτική συζήτηση.

Μέσα από μια επαγγελματική ανάλυση των προσωπικών μαθησιακών προβλημάτων, το παιδί συνοδεύεται στα μαθησιακά του βήματα μέχρι να βγει από τις δυσκολίες και να μπορέσει να ακολουθήσει ανεξάρτητο πλέον το δικό του δρόμο με αυτοπεποίθηση.

Μετά από ένα ακριβές νευροψυχολογικό τεστ και ανάλυση QEEG, δημιουργείται ένα πρωτόκολλο και προσφέρεται μια πολύ προσωπική εκπαίδευση νευροανάδρασης.

Συμπληρωματικά μπορούν επίσης να προσφερθούν ιατρο διατροφικές συμβουλές απολύτως σύμφωνες με την κατευθυντήρια αρχή: “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Εάν και οι γονείς χρειάζονται υποστήριξη, υπάρχουν από την ομάδα μας και άλλοι ειδικοί θεραπευτές διαθέσιμοι.

Κατόπιν επιθυμίας και σε συνεννόηση με τους γονείς, συνεργαζόμαστε με το σχολείο και τους δασκάλους του παιδιού προσφέροντας επίσης κοινές συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους.

“A beautiful mind – Η θεραπεία σαν μία 2η ευκαιρία στη ζωή.“