Ψυχοθεραπεία

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ξυπνάμε τον μαχητή μέσα σας  και σας υποστηρίζουμε να ανταπεξέλθετε ακόμα και από στις πιο δύσκολες καταστάσεις- συνθήκες.

Μετά από ακριβή διερεύνηση των ανησυχιών ή των προβλημάτων των πελατών μας, σχεδιάζεται από κοινού μαζί τους ο τρόπος παρέμβασης . Αξιολογούνται  κατάλληλα ψυχοθεραπευτικά και νευροψυχολογικά μέτρα.

Τα συναισθήματα είναι το κλειδί του εγκεφάλου μας. Τα συναισθήματα επίσης καθορίζουν τι είναι σημαντικό για εμάς και τι όχι. Τα συναισθήματα τελικά καθορίζουν τι μαθαίνουμε και τι αφήνουμε να ξεχαστεί.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις,  ό,τι μας καθορίζει, η «έδρα της ψυχής», είναι ο εγκέφαλος.

Η κατευθυντήρια αρχή  στην ψυχοθεραπευτική μας εργασία είναι:

Η ζωή είναι μια τέχνη που τη μάθαμε από τους γονείς μας. Η ψυχοθεραπεία είναι η ( μια)  δεύτερη ευκαιρία για την εκμάθηση αυτής της τέχνης.

Ο εγκέφαλός μας μπόρεσε να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με άλλα πλάσματα ακριβώς λόγω των συναισθημάτων, επειδή οι άνθρωποι  σαν κοινωνικά όντα είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο. Και αυτό  είναι που πιθανώς μας κάνει να μαθαίνουμε εύκολα και να είμαστε τα πιο προσαρμοστικά όντα.

Σε αλληλεπίδραση με την οικογένειά μας, το κοινωνικό μας περιβάλλον   επηρεασμένοι από τον πολιτισμό και την κουλτούρα  μας, εκπαιδεύουμε τους τρόπους συμπεριφορά μας. Αυτές οι συμπεριφορές σχηματίζουν νευρωνικές οδούς και εφαρμόζονται  στην καθημερινή μας ζωή.

Στο βαθμό που οι τρόποι συμπεριφοράς είναι ανεπαρκείς ή οδηγούν σε καταστροφική συμπεριφορά προς τον εαυτό μας ή προς άλλους, αντιμετωπίζονται (προσεγγίζονται) από το  resource-oriented μοντέλο που διαθέτουμε

Unser Leitsatz ist

Ο άνθρωπος γίνεται καταστροφικός στο βαθμό που έχει απορριφθεί!

Σας βοηθάμε στο να πετύχετε τους προσωπικούς σας στόχους. Είτε θέλετε να απαλλαγείτε από δυσάρεστες σκέψεις, είτε να αυξήσετε την εγρήγορσή σας είτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας, ή αν απλά θέλετε ξανανιώσετε άνετα είμαστε οι κατάλληλοι συνομιλητές για εσάς.

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε διάφορες μεθόδους σε συνδυασμό ή μεμονωμένα: ψυχοθεραπεία, νευροανάδραση, βιοανάδραση και ιατρο- διατροφική παρέμβαση.

Προκειμένου να ελέγξουμε τα αποτελέσματα των ερευνών για τις βασικές αρχές των εργασιών ας, το ιατρείο κέντρο διοργανώνει επιστημονικά συμπόσια σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Das Praxis Team-Modell

ΙΑΤΡΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ

Στη Unique Therapy εργάζονται καταρτισμένοι ψυχολόγοι και νευροψυχοθεραπευτές. Εκπαιδεύονται επίσης νέοι ψυχοθεραπευτές. Αυτό καθιστά δυνατή την πλήρη φροντίδα μιας ολόκληρης οικογένειας από μια καλά εδραιωμένη ομάδα. Ανοίγεται ΔΙΝΕΤΑΙ η μοναδική ευκαιρία σε διαφορετικούς ΟΛΟΥΣ πελάτες για φροντίδα και υποστήριξη σε διάφορους τομείς. Κάθε μεμονωμένο μέλος της οικογένειας λαμβάνει τον δικό του θεραπευτή, γεγονός το οποίο διασφαλίζει τη βέλτιστη οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Σε κοινές συνεδρίες με όλα τα μέλη της οικογένειας και τους θεραπευτές, αντιμετωπίζονται οι συγκρούσεις χωρίς πόλωση και αναζητούνται λύσεις. Τα παραδείγματα από την πρακτική μας δείχνουν ότι αυτό το μοντέλο λειτουργεί βέλτιστα.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στο ιατρείο μας εφαρμόζονται διάφορες νέες θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες βασίζονται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις. Η διεπιστημονική μας ομάδα αποτελείται από 13 συνεργάτες με διαφορετικά προσόντα και εξειδικεύσεις. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε από κοινού. Συνδυάζουμε ψυχοθεραπεία, νευροψυχολογία και ιατρο –διατροφική με στόχο να καλύψουμε τις εκτεταμένες ανάγκες θεραπείας που παρουσιάζονται.

Παράδειγμα από την πραγματικότητα:  ΔΕΠΥ

Γονείς των οποίων ο γιος έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ μας συμβουλεύονται.

Τα αισθήματα ανεπάρκειας του παιδιού αντιμετωπίζονται από τον προσωπικό του εκπαιδευμένο ψυχοθεραπευτή σε μια ψυχοθεραπευτική συζήτηση.

Μέσα από μια επαγγελματική ανάλυση των προσωπικών μαθησιακών προβλημάτων, το παιδί συνοδεύεται στα μαθησιακά του βήματα μέχρι να βγει από τις δυσκολίες και να μπορέσει να ακολουθήσει ανεξάρτητο πλέον το δικό του δρόμο με αυτοπεποίθηση.

Μετά από ένα ακριβές νευροψυχολογικό τεστ και ανάλυση QEEG, δημιουργείται ένα πρωτόκολλο και προσφέρεται μια πολύ προσωπική εκπαίδευση νευροανάδρασης.

Συμπληρωματικά μπορούν επίσης να προσφερθούν ιατρο διατροφικές συμβουλές απολύτως σύμφωνες με την κατευθυντήρια αρχή: “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Εάν και οι γονείς χρειάζονται υποστήριξη, υπάρχουν από την ομάδα μας και άλλοι ειδικοί θεραπευτές διαθέσιμοι.

Κατόπιν επιθυμίας και σε συνεννόηση με τους γονείς, συνεργαζόμαστε με το σχολείο και τους δασκάλους του παιδιού προσφέροντας επίσης κοινές συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους.